A tejsavópor pozitív tulajdonságai

Tejsavópor
Tejsavópor

Mintegy 100 évvel korábban, a tejsavó fogyasztása hozzátartozott a rendszeres táplálkozáshoz, mostanra azonban, sajnálatos módon mindössze a tejipar hulladékává alacsonyodott. Ennek ellenére, a tejsavópor rendszeres fogyasztását ajánlott mindenképpen megkezdeni, hiszen számos pozitív hatással és előnyös tulajdonsággal bír. A tejsavóport érdemes a különböző tejtermékekhez adalékanyagként felhasználni, hiszen amellett, hogy megédesíti azokat, méregtelenít, segíthet a puffadáson, székrekedésen és a különböző emésztési problémákon, valamint az anyagcsere-betegségekre is jótékony hatása van.

Csökkenti a vérnyomást, enyhíti a köszvény tünetei és az elhízás megakadályozásában is szerepet játszhat. Ugyan a mai kor embere nem fürödhet tejben, ahogyan azt Kleopátra tette az Ókorban, de a tejsavópor használatával, a helytelen táplálkozás miatt kialakult bőrhibák is eltűnhetnek. Savanykás ízétől sem kell tartani, mivel nagymennyiségben tartalmaz tejcukrot, így megédesíti a fogyasztani kívánt tejtermékeket.