A hálózattól független akkumulátor

Az akkumulátor szorult helyzetben is segythet
Az akkumulátor szorult helyzetben is segythet

A legtöbb műszer, ami működik az otthonunkban, elektromos áramot használ fel. Ez egy olyan energiaforrás, ami nagyban megkönnyíti az életünket. Azonban nem áll meg a dolog annál, hogy a hálózatból nyerjük ki, ugyanis akkumulátor használatával képesek vagyunk, akár független részeken is felhasználni. Egy ilyen szerkezet tulajdonképpen olyan, mint egy mini erőmű, azzal a különbséggel, hogy nem termeli az áramot, csupán leadja magából.

Az akkumulátor egy olyan savas elektrolit oldattal van feltöltve, ami képes arra, hogy bizonyos ideig tárolja a felvett mennyiséget, majd azt fokozatosan, akár sok napon keresztül adja le. Miután kifogy az energia, egy töltő segítségével újra ideális állapotba hozható az akkumulátor. Szerencsés dolog, hogy sokkal kevesebb időbe telhet a feltöltés, mint maga a leadás.

Természetesen ez függ az akkumulátor paramétereitől és magától a terméktől, amelyik felhasználja az áramot. Amennyiben egy arányaiban kisebb igényű fénytestet kell ellátni, akkor néha hetekig is megoldható ez. A nagyobb teljesítmény esetében azonban változik az időfaktor.