A jó zubbonyon nem fog az eső

Legyen nálunk a zubbony
Legyen nálunk a zubbony

Bizonyos személyek annyira odavannak a hobbijukért, hogy még attól sem riadnak vissza, ha teljesen eláznak közben. Azok a pecások, akik mindent megtennének azért, hogy fogjanak egy méretes halat, nem ijednek meg egy zivatartól, főleg ha van náluk zubbony.

Láthatunk már olyan, szinte a székhez ragadt horgászokat, akik akkor sem mozdultak el a bot mellől, amikor egy nyári zápor hasított végig az egész part mentén. Lehet, hogy mások eldobva mindent rohantak a kocsiba vagy éppen a híd alá, hogy ne ázzanak el teljesen, addig egyesek csak nyugodtan elővették a zubbony felsőt és szépen komótosan magukra terítették, gondolván, hogy egy kis eső, nem árt, ugyanis ha nem szeretnék a vizet, akkor nem is mennének ki a tópartra.

Igaz, ami igaz, sokan úgy tartják, hogy a harcsa főként ilyenkor harap a legjobban. Ennek lehet is némi alapja, mert a hal érzékeli a víz felszínén történő rezgéseket és elkezd keresgélni a táplálék után. Ilyen módon, ha nem akarjuk elhalasztani a méretes kapást, nem árt, ha kéznél van a zubbony és a pecabot is.