A kolbász az egyik kedvenc csemege

Finom kolbász

Ha a tradicionális magyar ízek kerülnek szóba, Ön mire gondol? A kolbász biztosan nem hiányozhat a felsoroltak közül, ugyanis remek íz-világának köszönhetően, mindenki odavan érte. Ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű. Mindaz, amire szükség van nem más, mint hús, zsiradék, piros paprika, fokhagyma, valamint kömény és só.

Természetesen a kolbász egyik fő alapkelléke a sertés- vagy marhabél, amit megtölt a kialakított, fűszeres hússal. Miután elkészítette a hozzávalókat és alaposan megfűszerezte a húst, közepes tárcsán le kell darálni. A sorrend, ahogy hozzáadja a kellékeket, nem mindegy.

Először is rá kell kenni a fokhagymát, aztán a köményt rászórni, majd a paprikát és a sót is hozzáadni. Ezeket jól át kell dolgozni és átgyúrni, hogy a kolbász visszaadja a gyerekkori ízeket, amiket még a nagyszülőknél tapasztalt disznóvágás után. Ha ez megvan, bele kell tölteni a disznóbélbe és egy éjszakán át hagyni kell, hogy rudakon lógjon.

Ha ezzel is készen van, mehet a kolbász a füstre. Körülbelül 2-3 napig kell így hagyni. Ha Önnek nincs erre ideje vagy csak egyszerűen könnyebbnek látja megrendelni ezeket a falatokat, akkor jó helyről kell beszereznie.

Manapság számos boltból vásárolhat kolbászt, hurkát vagy abált szalonnát is, de senki nem szeretne csalódni, amikor megkóstolja ezeket a klasszikus magyar ételeket. Éppen ezért vegye fel a kapcsolatot egy olyan hentesüzlettel, ahol tradicionális recept szerint készítenek el minden finomságot, mert így garantált lesz a siker az ünnepi asztalon!