A magyar borvidékek közös jellemzője

A csodálatos magyar borvidékek
A csodálatos magyar borvidékek

A tavasz mindig újult élettel tölti meg a tájakat. A virágok elkezdenek kinyílni, a füvek újra hajtanak és a levelek is kiserkennek. A gazdák alig várják, hogy a szőlő rügyei zöldbe boruljanak a magyar borvidékek területén. Természetesen a munka is rengeteg, ezért senki sem lazsálhat. Mire az első rügy megjelenik, gyakran már minden tőke szépen rendbe van téve és meg van metszve.

Erre szükség is van, mert a későbbiekben egyéb fontos munkálatok várnak a tulajdonosokra és nem érnek rá, hogy késlekedjenek. A minőségi talajok megmunkálása a magyar borvidékek tájain egy igazán fontos feladat, hiszen csak akkor tud jól beszivárogni az életet adó nedvesség a gyökerekhez, ha rendesen meg van munkálva körülötte a föld.

Az időjárás sem várat magára, hiszen a leggyakrabban a déli lejtők nagyon hamar felmelegednek, ezzel még inkább életre sarkalva a nemes növényt. A melegben aztán a kártevők is hamar életre kelnek, ellenük pedig idejében kell védekezni. A magyar borvidékek egyik nagyon fontos közös jellemzője, a minőségi talajok és remek időjárási viszonyok mellett, hogy mindenhol szorgos kezek munkálják.