A nyitásérzékelő fontossága, alkalmazása

Nyitásérzékelő rendszer
Nyitásérzékelő rendszer

Számtalan olyan biztonságtechnikai módszer áll az emberek szolgálatára, amelyekkel nagyban növelhető az otthonok, munkahelyek, illetve más ingatlanok biztonsági foka. A leginkább alkalmazott védelmi eszközök a nyílászárókon található zárak mellett, a nyitásérzékelő is egyre kedveltebb eszköz.

Ez a kis készülék igencsak hasznos, valamint vagyonvédelmi szempontból fontos szerepet tölt be, mivel alkalmazásával már abban a pillanatban beindul a riasztó, amikor a betörő megpróbál behatolni a lakásba. Igen tanácsos nyitásérzékelő berendezéssel ellátni a bejárati ajtókat és ablakokat, ugyanis ezek az elsődleges célpontok a betörők körében.

A nyitásérzékelő két részből álló kis műszer, amelyiknek egyik része elektronikus érzékelő, míg a másik egy mágnes részt tartalmaz. Felszerelése könnyedén kivitelezhető, csupán arra kell odafigyelni, hogy a megfelelő pontba történjen az érzékelő felhelyezése. Kétféle típusa létezik. A rejtett nyílásérzékelő a nyílászáró tokjába kerül, míg a másikat annak felületére rögzítik.