A toner valóban hatékony

Tonerek széles választéka

A tintasugaras nyomtatók valóban hatékonyak, ám ezeknél létezik egy még jobb technológia. A toner azonban csak fénymásolók, illetve lézernyomtatók esetében használatos.

Ez tulajdonképpen egy kazetta, amiben elektrosztatikus töltéssel rendelkező por található. Ennek köszönhetően fog beleivódni a papírba a beégetés során. A por festékanyagot tartalmaz, ami meghatározza annak színét, illetve műanyagot, ami a nyomtatáskor megolvad.

Manapság már nagyon sok cég felfedezte, hogy ez a technológia rendkívül eredményes és hatékony, ezért rengeteg lézernyomtató készül manapság.

Az igazán minőségi modellek közé sorolható a Hp, Lexmark, Philips, illetve a Samsung lézernyomtatók, amelyek egytől-egyig tonert használnak a szövegek és képek nyomtatásához. Mivel minden berendezés kialakítása más és más, ezért nem létezik univerzális toner, amelyik mindegyikhez passzolna. Ezért kell minden alkalommal az adott nyomtatóhoz a megfelelő tonert kiválasztani, amit könnyedén meg lehet tenni a nyomtatoalkatresz.hu webáruházban.