Aktív szénszűrő minden levegőszűrőhöz

Az aktív szénszűrő szerepe
Az aktív szénszűrő szerepe

A városi levegő megtisztításához drasztikus módszerekhez kell fordulni, viszont a lakásban ez egy sokkal könnyebb feladat, mivel elég, ha egy légszűrőt beszerzünk. Önmagában a légszűrő nem elegendő, ugyanis ez akkor működik a legjobban, ha aktív szénszűrő is bele van szerelve.

Az aktív szénszűrő megköti a kisebb szennyeződéseket, a kellemetlen szagokat, a dohányfüstöt és egyéb vegyi anyagokat. Szűrő nélkül a berendezés csak önmagában menne, viszont nem lenne képes ezeket az anyagokat megkötni.

Ezt úgy kell elképzelni, mint egy pórszívót porzsák nélkül. A gép beszívja a levegőt, viszont nincs hol tárolni a szennyeződést. Különféle szűrők vásárolhatóak ezekhez a berendezésekhez, amelyek közül szinte mindegyik tökéletesen szűr.

Természetesen nem mindegyik szűrő kompatibilis mindegyik berendezéssel. Ahhoz, hogy a tökéletes aktív szénszűrő kerüljön megvételre, utána kell járni, hogy milyen mérettel kompatibilis. Ezek az adatok általában a használati utasításban le vannak írva, de ettől függetlenül, a szaküzletekben biztosan meg lehet találni a választ.