Az ágyi poloska nyomainak felismerése

Ágyi poloska
Ágyi poloska

Otthonainkban számtalan olyan élőlény él, amiről sok esetben nem is tudunk. Az egyik ilyen kellemetlen betolakodó az ágyi poloska, ami napközben meghúzza magát egy repedésben vagy más rejtett helyen és csak az éjszaka folyamán merészkedik elő, amikor már mélyen alszunk.

Ezért gyakran nem is tudjuk, hogy a lakásunkban ilyen ízeltlábúak is élnek. Azonban a nyomokból következtethetünk rá. Az ágyi poloska, a szúnyogokhoz és a bolhákhoz hasonlóan, emberi vérrel táplálkozik.

Ezért, ha reggel csípéseket fedezünk fel magunkon, akkor nagy valószínűséggel ez az élősködő a felelős érte. Persze szúnyog vagy bolhacsípés is lehet. Viszont a szúnyogcsípés egy-két nap alatt elmúlik, a bolha pedig jellemzően a bokák környékén táplálkozik.

Tehát, ha a karon, a lábszáron vagy az arcon fedezünk fel reggelre megjelenő csípéseket és még három nap után is viszkető érzést tapasztalunk, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy ágyi poloska garázdálkodik az otthonunkban. Bár fertőzéseket nem terjeszt, azonban csípése kellemetlen, ezért ajánlott megszabadulni tőlük.