Az ipari homokszűrő karbantartást igényel

Víztisztító rendszer

Ez a készülék, ami a kivitelezését illeti, többféle lehet. Az ipari homokszűrő kapható lassú ágy vagy nyomás alatt lévő oszlop verzióban. A víz előkészítésében az oszlopos kivitel az elterjedtebb, mivel az könnyebben visszamosható, ráadásul kisebb területet foglal el.

Ennek az anyagát tekintve felületkezelt szénacél vagy üvegszál erősítésű műanyag. Az ipari homokszűrő tartályába eltérő szemcseméretű quartz homok kerül, az alján pedig nagyméretű kavicságy található.

Maga a szűrési folyamat akkor történik, amikor a részecskék méretesebbek, mint a szűrőágyban kialakuló pórusok, amelyek nem hagyják továbbúszni a szennyeződéseket.

Érdemes tudni, hogy az efféle oszlopokban a tökéletes áramlási sebesség 5-15 m/h. Azonban ez függ a szűrendő szennyeződés, anyag minőségétől is. Amennyiben nagyobb az áramlási sebesség, akkor csökkenhet annak az esélye, hogy a szemcsék a töltethez tapadjanak. Az is megtörténhet, hogy már a megtapadt szemcséket elmozdíthatja a nem megfelelő sebesség. Az ipari homokszűrő töltetére oda kell figyelni!