Esőben nem hiányozhat a kerékpár sárvédő

Kerékpár sárvédő

A városban alkalmazott, közlekedési célra használt city bike esetében fel kell szerelni azokat a tartozékokat, melyek a tekerést mindig biztonságossá, kényelmessé és tisztává teszik. Az utóbbit a kerékpár sárvédő érheti el, amit sokan sárhányó néven ismernek. Miért is van erre szükség?

Főleg azért, mert rossz időben, amikor szakad az eső vagy nyári zápor tombol, az úttesten lévő vizet és sarat a kerekek felszedik. A centrifugális erő által pedig azok felverődnek, és az ember fején, nyakán, vállán és hátán landolnak. Ennek pedig a végeredménye a rettentően piszkos, vizes, sáros ruha, amit gyakran nehéz teljesen eltávolítani. A kerékpár sárvédő legfőbb pozitívuma, hogy a hátsó kereket körbeöleli, ezáltal képes lefogni az arról leváló vizet és sarat, így az nem verődik fel a kerékpárosra és a mögötte közlekedőkre sem.

A kerékpár sárvédő számos üzletben megvásárolható a biciklikiegészítők részen. Vannak műanyagból készült darabok, amelyek hamar eltörnek, de akadnak rozsdamentes acélból előállítottak is, ezek igazán strapabíróak.