A fekete berkenye fogyasztásának előnyei

Berkenye kúra felnőtteknek

A fekete berkenye Észak-Amerikában őshonos cserje. A fekete színű bogyóiból készült ital gyógyászati célokra használható. A gyulladáscsökkentő berkenye kúra felnőtteknek s gyerekeknek egyaránt ajánlott. Gyulladáscsökkentő hatása mellett igen magas a C-vitamin, jódtartalma és nagyon gazdag A-, P- és B-vitaminokban.

Csökkenti a koleszterinszintet és a vérrögképződés esélyét. Értágító és keringésjavító hatása van, ugyanakkor nagyon erős méregtelenítő. Számos jótékony hatása miatt a berkenye ital fogyasztása ajánlott gyulladásos betegségek ellen, cukorbetegek számára, az erek állapotának javításához, a dohányosoknak, húgyúti betegségek kezelésére.

Naponta 20-30 ml fogyasztását javasolják étkezés előtt vagy közben. Nincsen semmilyen mellékhatása. A fekete berkenye fényigényes növény és a faggyal szemben rendkívül ellenálló. Észak-Amerikában és Kelet-Európában nagyon sok fekete berkenye ültetvény található. Fekete gyümölcse nyár végére érik be, de frissen csupán a madarak képesek fogyasztani, mivel nem érzékelik a rendkívül savanyú, fanyar ízét.