Finom paleo sütik alapanyaga a gesztenyeliszt

Gesztenyeliszt
Gesztenyeliszt

A paleolit táplálkozásban fontos szerepet kapnak a különböző magvak és az ezekből készült lisztek, ugyanis a gabonafélék fogyasztása nem engedélyezett az étrendben. A gesztenyeliszt fontos alapanyag a paleolit diétában, hiszen nagyon sok finomság előállításához felhasználható. Készíthető belőle palacsinta, muffin, különböző péksütemény, de nagyon finom és egészséges a gesztenyelisztből sütött kenyér is, amihez adhatunk különböző magvakat, hogy cipónk még táplálóbb legyen. A paleolit táplálkozás lényege az egészségünk fenntartása, olyan élelmiszerek fogyasztása által, amelyek segítségével elkerülhetőek az úgynevezett civilizációs betegségek. Fontos, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben és azokkal az élelmiszerekkel tápláljuk testünket, amelyekre valóban szükségünk van. Fogyaszthatunk különböző húsokat, tenger gyümölcseit, zöldséget, gyümölcsöt, gombát, fűszereket. A paleolit táplálkozásban tiltólistán vannak a gabonafélék, tejtermékek, hüvelyesek, bizonyos cukrok, a margarin és a feldolgozott ételek is.