Igaz hogy lassabban melegszik fel az elektromos sütő?

Elektromos sütő

Amikor megjelenik egy új technológia, az általában még olyan, mint egy csiszolatlan gyémánt, ami csak idővel fogja elérni azt az állapotot, amikor már mindenki a csodájára fog járni. Így volt ez az elektromos sütők esetében. Régebben olyan típusok jelentek meg, amelyek nagyon kezdetlegesnek számítottak és azon kívül, hogy nem gázzal működtek, semmi előnyük nem volt.

Talán valamivel biztonságosabbak voltak, némileg egyenletesebben lehetett megsütni az így elkészített ételeket és talán ennyi. Manapság már olyan típusok szerepelnek a piacon, amelyek minden tekintetben sokkal jobbak az elődeiknél és még a gázzal működő modelleknek is rontottak a népszerűségén. A mai típusok egyáltalán nem melegednek lassan, egyébként is az ételeket tanácsos előre előmelegített sütőbe betenni. Pár perc alatt elérik a beállított hőfokot és ezen kívül többféle opció közül is válogathatunk.

Egyes típusok hőkeringetéses rendszert kaptak, ami forgatja a sütő belsejében a forró levegőt, így az nemcsak egy bizonyos ponton fog ropogósra sülni, hanem teljes egészében. Ez kiváltképp a húsételek készítésekor előnyös. Ha nem vigyázunk, akkor túlságosan kiszáríthatjuk az így elkészített ételeket, amelyeknek tészta az alapja, mint például a pizzának illetve más süteményeknek. Már nem is fogyasztanak olyan sokat a mai típusok, mint régen, ezért kaphatnak A++ minősítést is.

Igazán esztétikusnak számít, hogyha egy beépíthető modellt választunk, mert ez jól néz ki és helytakarékos is egyben. Az elektronikának köszönhetően, digitális kijelzővel ellátott típusok hatalmas kínálata várja azokat, akik a markabolt.hu kínálatát megtekintik. Az időzítővel ellátott típusok használatával nem fogjuk odaégetni az ételeket, mert vagy leállnak a beállított időtartam leteltével vagy csipogással fognak minket értesíteni, hogy ideje kivenni a sültet, mielőtt az elszenesedne. Nehéz lenne a mai típusok ellen bármilyen negatívumot felhozni. Konkurenciát csak a saját kategóriáján belül találhatunk, energiahasználat és teljesítmény terén.