Keréknyomás ellenőrző rendszer beüzemelése gyorsan

Keréknyomás ellenőrző rendszer
Keréknyomás ellenőrző rendszer

Napjainkban már az autókat is fel lehet szerelni olyan berendezésekkel, amelyek képesek jelezni az utazás során bekövetkező hibákat. A keréknyomás ellenőrző rendszer, más néven a TPMS rendszer minden autóba beüzemelhető, de azért érdemes szakemberekkel elvégeztetni a szerelési munkálatokat. Ha Ön is szeretne végre tisztában lenni azzal, hogy az abroncsok nyomása megváltozik-e utazás során vagy sem, akkor próbálja ki a speciális rendszert! A rendszer lényege, hogy az abroncsok nyomását folyamatosan megfigyelje.

Ha pedig valamilyen hibát észlel vagy lecsökken a gumi nyomása, akkor kigyullad egy lámpa. Az új gyártmányú EU szabályok szerint, kötelező ellátni az autókat TPMS rendszerrel. Angol nevén a Tire Pressure Monitoring System még a legkisebb eltéréseket is jelzi. A keréknyomás ellenőrző rendszer egy autógumi csere során megsérülhet, ezért a szervizt kötelezően értesíteni kell, hogy az autóban van TPMS rendszer vagy nincs.

A speciális rendszer azért fontos, mert azonnali visszajelzést ad, ha az optimális érték alá süllyedne a gumi nyomása. Erre azért van szükség, mert az alacsony nyomással futó abroncsok sokkal gyorsabban kopnak. A TPMS szenzor főként a gumi szélein helyezkedik el. A szenzor mellett, még egy jeladó is helyet kapott a gumiknál, ami szintén arra szolgál, hogy a nyomást figyelje és az autóba leadja a jelet. A TPMS rendszer kétféle változatban érhető el. Az egyik legnépszerűbb kivitel a szenzoros, vagyis a direkt rendszer.

A TPMS szenzor belsejében elhelyezkedő rádiót könnyedén be lehet állítani a jármű számítógép vezérléséhez. A különböző szenzorok gyártói több év garanciát nyújtanak az eszközökre. A keréknyomás ellenőrző rendszer nagy előnye, hogy hirtelen nyomásvesztés esetén azonnal értesülni fog az autós a változásról. A TPMS szenzor egy külön lámpát fog kapni az autó műszerfalán, így nem fog elfoglalni másik izzót. A szakemberek mindent ellenőriznek a működésével kapcsolatban. Ha valamilyen hibát észlelnek, akkor azonnal kijavítják és újra ellenőrzik.