Mi is az a CRM rendszer?

CRM rendszer
CRM rendszer

Amennyiben valaki az ERP rendszerek után érdeklődik, nagy valószínűséggel találkozik majd a CRM rövidítéssel is, azonban fontos tudni, hogy a két fogalom nem összekeverendő. A CRM rendszer kifejezést ugyanis sokan egyenértékűnek találják az ERP rövidítéssel,

a helyzet azonban, hogy a kettő két különböző dolog. A CRM ugyan része lehet egy ERP rendszernek, de akár külön is működhet. A CRM rendszer olyan ügyfélkapcsolat kezelő szoftver, aminek elsődleges célja, hogy elősegítsék a cég és a megrendelők közötti megfelelő kommunikációt.

A rendszer akkor működik kifogástalanul, ha minden adatot egy helyen kezel és az egyes adatok kapcsán bizonyos tevékenységeket nyomon követ. Ebből a rendszerből az adatok előhívhatóak és akár marketingcélokra is nagyszerűen alkalmazhatóak.

A CRM rendszer rendkívül hasznos rendszer, azonban használata cégenként eltérő lehet. Így feltétlenül fontos megvizsgálni a cég profilját ahhoz, hogy eldönthessük érdemes igénybe venni a CRM rendszer megannyi előnyét vagy nem. Használja ki Ön is!