Miért előnyös az energiaszelet fogyasztása?

Finom energiaszelet

Mit teszünk, ha több energiára van szükségünk a sok teendőnk miatt? Dönthetünk egy nagy adag sült krumpli, hamburger vagy finom energiaszelet mellett.

Nyilvánvalóan sokan attól várnak energiát és erőnlétet, hogy sokat esznek olyan ételekből, amelyek látszólag laktatnak és teltségérzetet adnak. Ez könnyen becsaphat bennünket, mert a sok zsír, szénhidrát vagy cukor egyáltalán nem frissítő, hanem éppen ellenkezőleg, megterheli a szervezetünket. Ha figyelembe vesszük a fiziológiai felépítésünket, akkor sokkal inkább az energiaszeletet részesítjük előnyben, mert magas proteintartalmának köszönhetően, megadja az izmainknak és a szerveinknek, amire szükségük van, de mégsem hizlal vagy nehezít el.

Ezáltal még azok is bátran ehetik, akik éppen diétáznak vagy fogyókúráznak és azok is, akik kemény fizikai munkát végeznek. Az sem jó, ha éheztetjük magunkat, de az sem válik javunkra, ha sok egészségtelen ételt eszünk. Az energiaszelet segíthet megtalálni az egyensúlyt a kettő között, miközben ellát bennünket energiával.