Miért fontos a padló kopásállósága és hogyan mérik?

A laminált padló kopásállósága
A laminált padló kopásállósága

Az irodahelyiségek vagy otthonunk padlóburkolására számos jó megoldás kínálkozik. Ha szeretnénk egy igényes, esztétikus, ugyanakkor tartós és strapabíró megoldást választani, akkor a 32-es kopásállóságú laminált padló a jó választás. A laminált padlók ugyanis többféle kopásállóságú kivitelben készülnek, annak függvényében, hogy milyen intenzitású forgalmat bonyolító helyiség padlózatát képezik.

Egy ritkábban használt, alig frekventált helyiség padlójának tökéletesen megfelel az alacsonyabb kopásállóságú laminált padló is, hiszen ebben az esetben komolyabb terhelésről nem beszélhetünk. Abban az esetben viszont, ha egy vagy több olyan helyiséget szeretnénk burkolni, ahol intenzív a jövés-menés, adott esetben pedig súlyosabb tárgyak gördülnek át a padlón (irodai székek, szekrények, stb) javasolt a 32-es kopásállóságú laminált padló használata.

A vásárlásnál csupán ki kell választani ezt a típust és biztosak lehetünk benne, hogy a 32-es kopásállóságú laminált padló hosszú ideig az elvárásoknak megfelelően fogja a dolgát végezni, karcolások, sérülések nélkül.