Miért ne lehetnének Önnek is boldog, gondtalan nyugdíjas évei?

Nyugdíjcélú megtakarítási formák
Nyugdíjcélú megtakarítási formák

A nyugdíjrendszer kapcsán évek óta aggasztó hírek látnak napvilágot. A jelenlegi nyugdíjasok is megtapasztalják azt a szomorú helyzetet, hogy egy élet munkája után gyakorlatilag képtelenség kijönni az állami nyugdíjból. Vajon ez a sors vár ránk is, vagy tehetünk valamit a gondtalan nyugdíjas évek érdekében? A Grantis nyugdíj tanácsadója, Sebestyén András azt javasolja, hogy érdemes mihamarabb elgondolkodni az öngondoskodásban rejlő lehetőségeken, hiszen ez jelenti az egyetlen járható utat a biztos anyagiak érdekében.

Sokan azt gondolják, hogy a nyugdíjas években majd kevesebb kiadásra kell számítaniuk. A gyakorlat azonban ezt mindig megcáfolja, hiszen az egészségmegőrzés ebben a korban már jóval többe kerül, mint a harmincas években. Ha ezen felül szeretnénk megőrizni a korábbi életszínvonalat, és nem kívánunk szűkölködni nyugdíjasként, akkor nagyon fontos a mihamarabbi takarékoskodás. A banki megtakarítási formák viszont nem bizonyulnak túl jó választásnak, hiszen kamatra alig-alig lehet számítani.

A szakemberek azt javasolják, hogy megéri profi, független segítséget kérni a nyugdíjcélú megtakarítási formák közötti választáshoz. Amit mindenképpen szem előtt kell tartania, az saját érdekei és anyagi lehetőségei. Ezek függvényében sikerülhet rálelni arra az ajánlatra, mely megfizethető lesz az elkövetkező években, és a nyugdíjas időszakra is szép összeget kínál. Ne feledje, állami támogatást is igénybe vehet akkor, ha a nyugdíjcélú megtakarítások valamelyike mellett teszi le a voksot!

Forrás: nyugdijbiztositas.com