Mikor szükséges a szoba WC kialakítása?

Szoba WC
Szoba WC

Egy kevésbé komoly, megterhelő betegség miatt is nehezebben lehet elvégezni a mindennapi teendőket, mint például munkába vagy iskolába menni, esetleg takarítani, főzni vagy épp tornázni. De amikor a mozgást korlátozó kórról van szó, akkor szinte minden megváltozik, és sokszor még a szoba WC is kötelezővé válik. Egy ilyen beteg számára gyakran áthidalhatatlan akadályt jelent a legszimplábbnak tűnő mozgássor is.

Az ezen a téren limitált személyek részére kialakított, régebben gondmentesen alkalmazott mosdó már nem bizonyul kielégítőnek. Ilyenkor szükséges lehet a szoba WC kialakítása. Ezáltal nem kell attól tartani, hogy az egészséges családtagok számára is megváltozik a helyiség régi használhatósága.

Sokszor a szoba WC egyet jelent a kapaszkodók felszerelésével, a vécécsésze-magasítók biztosításával vagy egyéb fontos tartozék elhelyezésével. A szoba WC esetében mindig kulcsfontosságú a biztonság, ezért csakis azon segédkellékeket érdemes megvásárolni és alkalmazni, amiket bárki nyugodtan használhat.