Mire jó a töltőpisztoly?

Töltőpisztoly

Egy benzinkúthoz érkezve, biztosan Ön is látott már olyan eszközöket, amelyek nélkül egyszerűen nem működne a tankolás. A töltőpisztoly elengedhetetlen megoldás, ráadásul első osztályú is. A kútoszlopra muszáj olyan kiegészítőt szerelni, amivel az autó tankjába lehet aplikálni a töltőanyagot. A pisztolyba egy szivattyún keresztül jut el a tartályból az üzemanyag. Egy benzinkút alatt több tartály található, amelyekben különböző üzemanyag típusok kerülnek elhelyezésre.

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy szívesen megnyitna egy benzinkutat, akkor előtte szerezze be a szükséges engedélyeket! Amint ezzel végzett, akkor találjon egy olyan helyet, amelyik a várostól messzebb helyezkedik el, de még nem esik ki a település vonzáskörzetéből. A töltőpisztoly megvásárlása csak a benzinkút kialakításának végén történjen. Még be kell szerezni a tartályokat, a kútoszlopokat, ki kell alakítani a fizetésre szolgáló helyiséget és a többi.

Minden kútoszlopra célszerű annyi töltőpisztoly változatot szerelni, amennyi féle üzemanyagot készül árusítani. Természetesen az sem mindegy, hogy a töltőanyag tárolására milyen változatú kiegészítőket választ. Ugyanis a benzin tartály eltérő paraméterekkel rendelkezik, mint a diesel vagy az AdBlue üzemanyag tárolására szolgáló termék. Ha Ön is szeretne megbízható helyről kiegészítőket vásárolni, akkor mindenképpen látogasson el az uzemanyagtartaly.hu weboldalra!

Az is lényeges, hogy az adott tartály hány rétegű lemezből készül, ugyanis mindenféle üzemanyag más-más kiviteleket igényel. Léteznek egy- és többrétegű lemezzel ellátott tartályok is, ám nem mindegyik felel meg a benzin vagy a diesel tárolására. A benzin tartály megvételekor mindenképpen olyan eszközt kell választani, amelyik a szigorú követelményeknek teljes mértékben megfelel. A benzint a szakértők az „A” osztályú veszélyes anyagok közé sorolják. Attól függően kell kiválasztania a megfelelő tartályt, hogy milyen veszélyességi fokozatba sorolt üzemanyagot kíván árusítani. Erre nagyon figyeljen oda, hiszen a benzin tartály többrétegű.