Mit lehet tenni a dugulás ellen?

Szakszerű duguláselhárítás
Szakszerű duguláselhárítás
Szakszerű duguláselhárítás

Roppant kellemetlen szituáció, ha a fürdés vagy mosogatás után nehezen, vagy egyáltalán nem tűnik el a víz a lefolyóban. A dugulás nem csupán bosszantó jelenség, hanem káros is, hiszen higiéniás szemszögből akár veszélyes is lehet az egészségünkre nézve.

A dugulás ellen szerencsére rengeteg olyan házi praktikát ismerünk, amelyek villámgyorsan megoldhatják a fennálló problémát. Sokan vannak a háziasszonyok között, akik az egyszerű száraz szódára esküsznek, ha a makacs foltok eltávolításáról vagy éppen a dugulás megszüntetéséről van szó.

Fél liter ecetbe tegyünk néhány evőkanál szódát, majd az így kapott folyadékot öntsük a lefolyóba, és hagyjuk, hogy az megtegye a magáét. A legegyszerűbb egyébként, ha forró vizet használunk a dugulás ellen, és ha szerencsénk van, ez az egyszerű, ám nagyszerű módszer is megoldást nyújthat a bajunkra.

Ha a WC dugult el, megpróbálhatunk néhány pezsgőtablettát is a csészébe tenni, majd negyed óra elteltével használjuk a pumpát. Abban az esetben, ha már semmi nem segít, hívjunk profi segítséget.