Nagyon felkapott a japán whisky

Japán whisky

Egyre többen vannak hazánkban, akik nemcsak az itthon gyártott finomságokat tűzik a terítékre, a kellemes társasági élet közepette, hanem a külföldi készítményeket is. Ha nem jut lehetőségünk arra, hogy messze földre utazzunk, azért az ott készült nedűket megkóstolhatjuk. Valahogy így van ez a népszerű japán whisky esetében is. Ki gondolná ugyanakkor, hogy a „Felkelő Nap” országában ilyen híres ital születne?!

Az igazság nemcsak az, hogy így van, hanem vetekszik az a jól ismert óceánon túli változatokkal. A japán whisky bár jóval később született meg, mint a gyökereket adó skót változat, mégis magáért beszél. Egy szemfüles szaki, aki a rejtelmekkel teli vidéken tanulta ki a mesterséget hazatért és saját céget alapított. Néhány évtized és máris felkapottá vált a japán whisky.

Mostanra bejárta a világot és nálunk is könnyedén beszerezhető. Természetesen nem olyan, mintha keleti utcákon sétálnánk, de egy korty erejéig mégis az otthonunktól távol érezhetjük magunkat. Tegyük próbára, hogy mégis mit tud nyújtani nekünk a japán whisky, a hagyományos változatok mellett!