A párátlanítás elengedhetetlenül fontos

Indokolt a párátlanítás

Télen, amikor nincsenek olyan gyakran és hosszú ideig nyitva az ablakok, megtörténik, hogy a páratartalom túl magas lesz a házban. Ha a páratartalom értéke meghaladja a 45-55%-ot akkor már indokolt a párátlanítás.

Az említett érték feletti nedvességtartalom káros az emberi szervezetre, hiszen a környezet megfelelővé válik a penész kialakulásához és a gombák megjelenéséhez. Utóbbira nagyon kell vigyázni, mert ha a gomba spórái bekerülnek a falba, akkor nagyon nehezen lehet megszabadulni tőle. Leginkább csak akkor, ha leverik a vakolatot, ami jóval többe kerül, mint a párátlanítás. Az első rengeteg fejtőréssel és anyagi ráfordítással jár, az utóbbi viszont csak a megfelelő készülék beszerzésével, ami folyamatosan fenntartja az emberi szervezetnek ideális páratartalom értéket.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a párátlanítás életbevágóan fontos, hiszen akár az egészségünk megőrzése is függhet tőle. Természetesen számos módja létezik a levegő nedvességének kiszűrésére, de a párátlanító gépek bizonyulnak a leghatékonyabbaknak.