Pontymatrac a biztonságos szállításért

Jól jön a pontymatrac
Jól jön a pontymatrac

A legtöbben saját járművel mennek pecázni. A halastavak úgy vannak kialakítva, hogy legyen bőven hely a parkoló autók számára. Amikor elindulunk otthonról, érdemes minden felszerelést bepakolni, hogy ne maradjon otthon sem a pontymatrac, de a horgászbotok se.

Mindenki vágyik a nagy fogásra, de a szállítás körülményeire csak kevesen gondolnak. A 10 vagy éppen 20 kg hal nemcsak súlyában jelent igazi trófeát, de a méreteiben is kihívó lehet. Nem volna csodás látvány az autó csomagterében vagy éppen a hátsó ülésen ugráló ilyen súlyú hal, hiszen már csak a méretéből adódóan, akár komoly gondokat is okozhat.

Régebben nem igazán volt más választás, mint szegény jószágot egy hagyományos zsákba csúsztatni és úgy szállítani. Ma már ezt a szerepet átvette a pontymatrac, amit kifejezetten erre fejlesztettek ki. Párnázottsága és erős anyaga lehetővé teszi, hogy könnyedén mozgatható legyen a hal anélkül, hogy az magában vagy a környezetében bármi kárt okozhatna. Nincs is más dolgunk, mint a kifogott példányt beletenni és már vihetjük is.