Sokatmondóak a keresztény filmek

Filmek szentekről

Sokan unalmasnak tartják azokat az alkotásokat, amelyek nem a modernkori felfogás tükrében mutatják be azt, amit üzenni szeretnének a világnak. Talán ez a felfogás vezetett arra a szintre, hogy a keresztény filmek nem tartoznak a legnézettebb kategóriák közé, annak ellenére, hogy mondandójuk felér bármelyik XXI. századi sikertörténettel.

Talán érdemes lenne néha beletekinteni néhány ilyen tematikájú filmbe, hiszen a nem túl impozáns borító, illetve az esetleg kevésbé kecsegtető cím ellenére, tartalmas és tanulságos szórakozást biztosíthatnak annak, aki nem eleve elítélve a műfajt ül le tanulmányozni az egyes alkotásokat.

A keresztény filmek nem csupán egy kellemes órát kívánnak szerezni a nézőnek, hanem megváltoztatni és hívő alapokon fekvő irányba terelni annak világnézetét.

Szánjunk rá időt, amennyiben eddig még nem néztünk szét a keresztény filmek között, akkor keressünk egy nekünk tetszőt és próbáljuk nyitott érzékekkel végigkövetni az események menetét, felfogni nekünk szánt üzenetét!