Sushi kisokos: Big Maki vagy Nigiri?

A képen a Nigiri látható
A képen a Nigiri látható

Nem egyszerű eldönteni, hogy melyik típusú sushi jelentené a legjobb választást. Sokan tanácstalanul nézegetik az étlapot, amely teli van ismeretlen kifejezésekkel. Szerencsére a sushi.hu segít a döntésben, ezért mindenki ki tudja majd választani, hogy melyik étel legyen a befutó.

Rengetegen gondolkodnak például a Big Maki megvásárlásán, hiszen a tekercsek algából és szezámmagos rizsből állnak. A Nigiri Sushi pedig az egyszerű felépítésének köszönhetően remek választás lehet a kezdőknek.

A sushi.hu szerint a rizsgombócok tetején általában zöldség vagy halcsík van. A felsoroltakon kívül még rengeteg típus létezik, ezért érdemes lehet kipróbálni a Futo Makit vagy az Inari Sushit. Nem szabad elfeledkezni a szójaszósz, a gyömbér és a wasabi megemlítéséről sem, hiszen ezekre is nagy szükség van a tekercsek elfogyasztása során.

Bár a sushi.hu információi alapján az ízük elsőre furcsa lehet, mindenképpen érdemes kipróbálni őket! Azonban érdemes óvatosnak lenni, mert a gyömbér és a wasabi igazán csípős lehet.