Vakond csapda a kisméretű kártevőkkel szemben

Vakond csapda
Vakond csapda

Amikor a kertünk szépségéről van szó, akkor sokszor a kisméretű betolakodók nagyobb kárt tudnak tenni, mint egy felnőtt ember vagy háziállat. Például a vakond, apró termete, cuki kinézete és gyenge látása ellenére, az egész veteményes tönkreteheti egyetlen nap alatt és a gondosan ápolt pázsit is kárát láthatja ezen földalatti állatka ténykedéseinek.

Ilyenkor elengedhetetlen a vakond csapda beszerzése, hiszen a járataival könnyedén tönkreteheti a növények gyökerét és kidöntheti a gyenge lábon álló hajtásokat. Nem beszélve a földbuckákról, amivel nemcsak a kedvenc virágunk életét törheti kettőbe, hanem még látványnak is elég csúnya, főleg a gyep különböző pontjain.

A vakond csapda segítségével, egy napon belül elkaphatjuk a gazfickót és kilakoltathatjuk a kertből. Fontos, hogyha nagyobb területről van szó, akkor több vakond csapda is használatba kerüljön, mert különben megtörténhet, hogy napokig nem megy arra, ahová a csapdát kihelyeztük. Másnap mindenképpen érdemes megnézni a csapdát, van-e már eredmény, de ha fogásjelzős modell mellett döntünk, akkor azonnal értesülhetünk, amikor akció van.