A kineziológiai tapasz könnyű és egyszerű használata

Segíthet nekünk is a kineziológiai tapasz
Segíthet nekünk is a kineziológiai tapasz

Sportolni ajánlott, de nem árt, ha tisztában vagyunk ennek veszélyeivel is. Az ínhúzódásokra, az ízületi problémákra vagy a különböző duzzanatokra jelenthet megoldást a kineziológiai tapasz. Ez a tapasz segít abban, hogy a szervezet öngyógyító rendszere beinduljon, illetve megfelelő irányba haladjon. Az egyetlen utasítás, hogy a kineziológiai tapasz megfelelően legyen felhelyezve annak érdekében, hogy a kívánt receptorokra hatni tudjon.

Mivel nemcsak egy öntapadó szalagról beszélünk, ezért a szakorvos utasításainak a figyelembevétele ebben az esetben is fontosságot nyer, vagyis a a felhelyezésekor ismerni kell ezeket. A sportolók előszeretettel használják a kineziológiai tapaszt, viszont nemcsak nekik ajánlott, hanem mindenkinek, mivel menstruációs görcsökre, de még ödémára is alkalmazhatóak.

Mellékhatásuk nincs, ráadásul pamutból készültek, légáteresztőek és viseletük is kényelmes, azonban vigyázni kell, hogy a kívánt eredmények érdekében, ne helyezzük nyílt vagy gyógyuló, heges sebekre.