A párás ablak oka és a megoldás

Párás ablak
Párás ablak

Már ki sem lát az ablakon, mert állandóan folyik rajta a víz és már a penész jeleit is látni véli? Akkor tudnia kell, hogy a párás ablak a túlságosan magas páratartalom jeleinek egyike, ami komoly gondokat okozhat.

A magas páramennyiség káros az egészségre, továbbá a penész megtelepedését is lehetővé teszi, ami szintén súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Tehát, ha párás az ablak, akkor mindenképpen meg kell oldani a páramentesítést, mert hamarosan sokkal rosszabb dolgok jelentkezhetnek.

Hatékony páramentesítés elektromos párátlanítóval érhető el a leghatékonyabban, ami a beépített páramérő révén érzékeli, ha túl magas a levegő vízgőz tartalma, akkor üzembe lép és addig meg sem áll, amíg az ideális értéket el nem éri.

Ha szeretné, hogy a párás ablak minél hamarabb eltűnjön, akkor érdemes a párátlanítót minél közelebb helyezni az ablakhoz, de az semmiképpen ne legyen nyitva, amíg a készülék működésben van. Ha a probléma megoldódott, akkor napi néhány perces használattal megelőzheti, hogy a párás ablak újra gondot okozzon.