A vízlágyítók megszabadítanak a vízkőtől

Miért van szükség vízlágyítókra?
Miért van szükség vízlágyítókra?

A vízkő rengeteg háztartásban okoz gondot. Tönkreteszi az elektromos berendezéseket, amelyekkel érintkezésbe kerül, fénytelenné teszi a felületeket, ahova lerakódik és még sorolhatnánk. Ezért, ha ilyen problémával szembesülünk, érdemes igénybe venni a vízlágyítók segítségét, hiszen azok egyszerűen megoldják a gondjainkat.

A vízkő nem más, mint a vízben levő kalcium és magnézium ionok kristályosodott formája. Néha ezek az ásványok igen jelentős mennyiségben fordulnak elő az ivóvízben. Ilyenkor beszélünk kemény vízről.

Ez az emberi szervezetre semmilyen káros hatással nincs, viszont jelentős problémát okozhat a háztartásban. A lerakódott vízkő eltávolítása a csaptelepekről, csempéről és más felületekről igen fárasztó munka.

A vízlágyítók azonban ioncserélő gyanta segítségével eltávolítják a kalcium és magnézium ionok nagy részét a vízből és más ionokkal pótolják azokat, amelyek már nem képesek kikristályosodni, így nem okoznak gondot. Ha Önnek is gondot okoz a vízkő, próbálja ki, mire képesek a vízlágyítók! Meg lesz elégedve a teljesítményükkel!