Zabpehelyliszt az egészséges ételekhez

Zabpehelyliszt
Zabpehelyliszt

A zab egy olyan növény, amit régen és még manapság is takarmányként alkalmaznak. Azonban a kutatók rájöttek a zab emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásaira, így napjainkban már kiváló és méltán népszerű pékárukhoz használt alapanyagnak számít. Az őrölt változata a zabpehelyliszt. A különleges lisztből kiváló kenyeret lehet készíteni. A zab ugyanis a gabonafélék között az egyik legnagyobb fehérjetartalommal rendelkező változat. Azt is mondhatnánk, hogy az aminosavak gazdag tárháza.

Többféle vitamin és ásványi anyag megtalálható benne, amelyek között elsőként említhetjük meg a cinket, a foszfort, a káliumot, a magnéziumot, a B-vitamint. Aki még nem készített kenyeret, annak érdemes előtte hagyományos liszttel kísérletezni, mivel a zabliszt igen kényes alapanyagnak számít. A zabpehelyliszt felhasználása során lehet adni hozzá zabkorpát vagy zabpelyhet, valamint rozsliszttel is vegyíthető. Így kiváló kenyérhelyettesítő pékárut állíthat elő. Azonban figyeljen oda az alapanyagok használatára, amelyek listáját a bulkshop.hu oldalon is megtalálhatja!