A gyerekülés lényeges utazási felszerelés

Gyerekülés

Autózás közben nagyon fontos a biztonság. A benn ülők és a közlekedés többi résztvevője számára egyaránt. A gyerekek még érzékenyebbek az ütésekre és bármilyen sérülésre, ezért számukra a gyerekülés elengedhetetlen.

Még ha nem is gondolunk egy esetleges balesetre, hiszen ez a legrosszabb lehetőség, ami történhet, egyéb közlekedésbiztonsági okokból is fontos a gyerekeknek a megfelelő ülés. Annál inkább, mivel a törvény is előírja. Az egészen kicsiknek olyan hordozókosarak készülnek, amelyek az autóból kivéve a babakocsira helyezhetők, illetve amelyekben a baba kényelmesen tud feküdni.

Így csak azt veszik észre, hogy lágy ringatás kezdődött. A legtöbb baba és kisgyerek kedveli a gyerekülés kényelmét. Nem egy szülő, amikor már nem tud mit kezdeni a nyugtalan kicsikkel, elviszi autózni őket. Persze, erre veszélyes rászoktatni őket, mert utána máshogy nem megy majd az elalvás.

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a gyerekülés biztonságosabb, ha a menetiránynak háttal van, mivel egy esetleges baleset során bekövetkező ütés így mérsékeltebb.