Mennyire van képben? Az inzulinrezisztencia teszt megmondja!

Szénhidrát diéta

A diéta betartása senkinek sem könnyű feladat, sokan egy-kettő feladják, de az inzulinrezisztenciában szenvedő beteg bizony tudja, hogy a pontos étrend betartása az egyik legfontosabb dolog, annak érdekében, hogy jól érezze magát a bőrében. Az IR kezelése a megfelelő étrenddel kezdődik, a szénhidrát diéta során napi 160 g CH-t kell elfogyasztani.

Ahhoz, hogy ezt bárki is betartsa, komoly odafigyelést igényel, nem elég ezt az értéket megsaccolni, hanem mindig, minden esetben ajánlatos a konyhai mérleg használata, hogy az annyi legyen, amennyi kell. A cukrok és mindenféle pékáruk fogyasztása természetesen tiltólistára kerülnek, azonban nem a finom ételekről kell lemondjon az illető, csupán a betegségről.

Ha Ön is IR problémákkal küzd, ne habozzon elkezdeni a betegség kezelését! A szénhidrát diéta betartásával meg fog változni az élete, sokkal jobban fogja érezni magát, mint eddig. Mindig tudja mit és mennyit ehet, figyeljen a gyors és lassú felszívódású tápanyagokra, ezek mennyiségére és napi elosztásukra!

Úgy gondolja, hogy tisztában van mindennel, ami az IR-rel kapcsolatos? Győződjön meg róla! A drbenkoeva.hu weboldalon található inzulinrezisztencia teszt felméri a tudását! 13+1 kérdés várja, hogy megválaszolják! A teszt kitöltése után elküldheti és azonnal kiértékelést kap a helyes és helytelen válaszok arányában.

Ezen felül, az inzulinrezisztencia teszt javítókulcsa újra sorra veszi a kérdéseket és feltünteti a helyes választ, amennyiben hibázott, most alkalma van, hogy rögzítse a jó válaszokat. Az inzulinrezisztencia teszt nemcsak a tudását méri fel, egyben oktató jelleggel is bír, hiszen ha egy kérdésre most rosszul válaszolt, később emlékezni fog a jó válaszra.

Ha a tudásszomj továbbra sem csillapodik és a 13+1 kérdésen kívül, új információkra kíváncsi lehetőség van inzulinrezisztencia kezelése másképpen nevű gyakorló kurzuson is részt venni, ahol sorstársakkal együtt vághat bele egy teljes életmódváltásba vagy a weboldal hírleveleire feliratkozva, egyéb tudnivalókkal gazdagodhat.