Hová kerüljön a 150 l bojler?

150 l bojler

Vízmelegítő vásárlás előtt mindnyájunkban felmerül a kérdés, hogy milyen kapacitású eszközt vásároljunk. A tartály kapacitása nagymértékben függ a meleg víz fogyasztási szokásoktól és a háztartásban lévők számától.

Ha megközelítőleg 50 l meleg víz az egy főre jutó átlag, akkor egy háromtagú család esetében a 150 l bojler beszerzése ajánlott. A vízmelegítő egy vízzel töltött zománcozott tartályból áll, ami gázzal vagy árammal működik.

A tartály kapacitásának, ami literben van kifejezve, meg kell feleljen az Ön által használt forró víz mennyiségnek. Ezek a készülékek sok vizet tartalmaznak, ezért nagyon nehezek. Egy 150 l bojler súlya meghaladhatja a 200 kg-t, így ajánlatos azt csapágyakkal a falra rögzíteni. A másik megoldás, ha állványra helyezi.

Ellenőrizze, hogy a padló képes ilyen súlyt megtartani, mivel ez nem minden esetben kivitelezhető, különösen ha régi lakóépületről van szó. Ha kétségei vannak, hogy egy 150 l bojler inkább falra vagy állványra kerüljön, forduljon a szakembereinkhez!