Igazgyöngy nyaklánc a fenyőfa alá

Igazgyöngy nyaklánc
Igazgyöngy nyaklánc

A régi időkben, az istenek könnyeiként tartották számon a gyöngyöket, amelyekből készült ékszereket csak a gazdagabb rétegek hölgy tagjai engedhettek meg maguknak. Manapság viszont már változott a helyzet, hiszen az igazgyöngy nyaklánc bármelyik hölgy nyakát ékesítheti. Karácsonyi ajándéknak is tökéletesen megfelel egy ilyen gyönyörű ékszer, hiszen minden hölgy örül az ilyen szép modelleknek.

Úgyhogy, kedves uraim, azt tanácsoljuk Önöknek, hogy látogassák meg a whiteandblack.hu webáruházat, az online is működő ékszerüzletet, nézzék végig a bőséges kínálatot és már idejében válasszák ki szívük hölgyének azt az igazgyöngy nyaklánc típust, amire már oly régóta vágyik! A gyöngyök keletkezéséről illik tudni, hogy kagylókban, osztrigákban keletkeznek, nem pedig a földben, mint a drágakövek. Ha egy kagylóba idegen anyag kerül, beindul a védekező mechanizmusa és képződik köré egy gyöngyház réteg, ami idővel gyönggyé alakul.

A gyöngyök így keletkeznek természetes úton, de manapság már mesterségesen is tenyésztik, oly módon, hogy a kagyló belsejébe egy kisméretű, előre megcsiszolt gyöngyházgolyót juttatnak és köré képződik az a réteg, aminek jellegzetes fénye van, ezt nevezzük gyöngyházfénynek. Tehát, ezek az igazgyöngy nyaklánc alapanyagai, amelyekből készül ez a csodás ékszer. Azonban nagyon kell vigyázni a gyöngyökre, mert rendkívül érzékenyek a savakra, a kiszáradásra és a nedvességre, de még a karcoktól is meg kell óvni. A gyöngytenyésztés történhet sós, illetve édesvízben egyaránt.

A sósvízi gyöngyök ellenállóbbak, így értékesebbek is, mint az édesvízben tenyésztett társaik. Azonban a színük és a formájuk alapján szinte lehetetlen megkülönböztetni őket. Legyen bármelyik fajtából is az igazgyöngy nyaklánc, a szépsége ellenállhatatlan és kifinomult ízlést, egyedi stílust kölcsönöz a viselőjének. Vásárolja meg kedvesének a legszebb igazgyöngy nyaklánc modellt karácsonyra és meglátja mennyire boldog lesz, ha megtalálja a fenyőfa alatt a gyönyörűséges ékszert! Okozzon ezen ékszerrel boldog pillanatot a kedvesének!