A műanyag ablak számtalan előnye

Műanyag ablak

A megfelelő darab kiválasztása során számos kérdés merülhet fel. A műanyag ablak szerkezete és minősége három tényezőtől függ: a profilrendszertől, az üvegezéstől, valamint a nyílászáró vasalatrendszerétől. A méretét tekintve sokféle lehet, árát is eszerint határozzák meg. Két vagy három rétegezésű üveggel rendelheti meg. Ezek hang és hőszigetelés tekintetében kiválóak.

A nyílászáró lehet egyszárnyú, kétszárnyú-tokosztott, illetve kétszárnyú-középfelnyíló. Ez utóbbit stulposnak is nevezik, ebben az esetben nincs mindkét oldalon kilincs, viszont mindkét szárnyat ki tudja nyitni egy tokban elhelyezkedő kallantyú segítségével.

A műanyag ablak nem csak fehér lehet, színes változatok közül is válogathat ingatlana stílusának megfelelően. A belső profilt illetően kamrákra van osztva. Ezek javítják a hőszigetelést és a stabilitást. A legelterjedtebb napjainkban az öt légkamrás profil. A műanyag ablak résszellőzővel is el van látva, amely biztosítja a légcserét a helyiségben. Ennek két változata van a mechanikus és a higro szabályozású.