Nagyon szép virág a leander

Bent is tartható a leander
Bent is tartható a leander

Otthonunk egyedibbé tételéhez sokan használnak fel olyan virágokat, amelyek képesek kiemelkedni színben és mintázatban. Remek lehetőséget tud nyújtani a leander ebből a szempontból. A problémánk csupán abban merülhet fel, hogy tudjuk majd kiválasztani a számunkra megfelelő változatot. Annak ellenére, hogy egy mediterrán égövről származó virággal van dolgunk, nagyon elterjedt a mi vidékünkön is a tartása.

A leander legalább ötven színváltozatban megtalálható egyes kertészetekben, ezért van bőven, amiből döntsünk. A melegebb évszakok folyamán, akár megtehetjük azt is, hogy kiültetjük, de vigyázni kell, hogy amennyiben tartósan plusz tíz fok alá csökken a levegő hőmérséklete, akkor nem árt védettebb helyre vinni.

A telet könnyedén átvészeli a szobában és ilyenkor még azt sem feltétlenül igényli, hogy túl sűrűn locsolják, de mindenesetre olyan helyet kell találni neki, ahol távol van a fűtőtestektől, mert a közvetlen meleg megviselheti. A leander remek ajándék lehet, ugyanis szépségével mindenkit elvarázsol.