Split klíma több helyiség klimatizálására

Split klíma
Split klíma

Eldöntötte, hogy klímát szeretne, de nem tudja, hogy milyen típust vegyen? Vásárlás előtt érdemes egy szakember véleményét kikérni, hogy az Ön által használt helyiség klimatizálására melyik fajta a leginkább megfelelő. A split klíma manapság az egyik legnépszerűbb modell.

A kifejezés jelentése osztott klíma, vagyis két külön részből áll, egy kültéri meg egy beltéri egységből. A berendezés hangosan működő részei, a ventilátor és a kompresszor a kinti egységbe kerülnek, így a benti légtérben nem kreál zajt. Típusai lehet oldalfali, mennyezeti, parapet, oszlop, légcsatornás. Telepítése során nincs szükség nagy átalakításra, tehát már nemcsak az új helyiségekben alakíthatóak ki.

Egy középkategóriás készüléket már hozzáférhető áron meg lehet vásárolni. Nagy előnye, hogy több egységet is hozzá lehet csatolni, így egyetlen split klíma több szoba fűtését/hűtését el tudja látni. Karbantartása egyszerű, nem követel magas költséget, a szűrők takarítása a piacon megtalálható tisztítószerekkel, a szakember segítsége nélkül is véghezvihető.