A hírnevét megőrzi a Budafoki pezsgő

Budafoki pezsgő

A különböző márkákon belül mindig van egy, ami piacvezető. Például a telefongyártásban több nagyvállalat is versenyez az első helyért. Viszont a szeszesitalok terén a Budafoki pezsgő az élen jár. Nyilván mindenki ismeri a történetét, hogy még anno a 19. században Törley József meglátta a gyönyörű dombokat Budafokon és tudta, hogy ott minden bizonnyal kiválóan lehet szőlőt termeszteni.

Ezét is vásárolt ott telket és alapította meg az első hazai gyárát. A Budafoki pezsgő azóta is töretlen sikernek örvend, annak ellenére, hogy volt néhány nehezebb időszaka a 20. században. Az Osztrák-Magyar Monarchia elsőszámú pezsgője volt, ami nem hiányozhatott az emberek asztaláról.

Nemcsak ünnepekkor itták, hanem akkor is, amikor új ízeket dobtak a piacra. Arról nem is beszélve, hogy a különböző ceremóniákról a Budafoki pezsgő elengedhetetlen volt. Szerencsére a hírnevét és a színvonalát a mai napig megőrizte, minden mélypont ellenére. Ezért vásárolnak most is gyöngyöző Törley pezsgőt bizonyos alkalmakra, még a napjainkban is.