A probiotikumok betegségtől menthetnek meg bennünket

Probiotikumok
Probiotikumok

Gyakran tudjuk részben, hogy milyen szer miért fontos, de nem mindenki számára átlátható az egész kép. Valójában nem is egyszerű átlátni, hiszen kevesen ismerik az egészség megőrzésének folyamatait és miértjeit.

De vannak olyan alapvető szerek, mint pl. a C-vitamin, amelyet mindenki ismer. Remélhetőleg a probiotikumok is nemsokára ebbe a kategóriába kerülnek. Ugyanis ezek a jótékony baktériumok az alapokért, azaz immunrendszerünkért felelnek.

A vastagbélben található bélflóra immunrendszerünk megtartásának egyik fontos állomása. Hogyha bármi miatt (gyógyszer, antibiotikum-kúra, folyamatos stresszhatás) ez a baktériumflóra sérül, az immunrendszer működésében fennakadások tapasztalhatók.

A védő katonák nélkül pedig egyik vár sem biztonságos. Hogy mindennek elejét vegyük, vagy ha bármi arra utalna, hogy immunrendszerünk működése nem kifogástalan, érdemes a probiotikumok segítségét igénybe venni. Antibiotikum-kúrák esetében a probiotikumok használata elengedhetetlen volna, de akár megelőzésként is használhatók.