Az autó modell megannyi méretaránya

Autó modell

Sokan teljesen jogosan kérdezik meg maguktól, ha megtekintenek egy kicsinyített verdamodellt, hogy mi is a különbség a makettezés és a modellezés között?

Aki most ismerkedik meg az autó modell világával, mindenképp jól teszi, ha utánajár ennek. Nos, a makett valamilyen tárgynak, ez esetben kocsinak a kicsinyített, nem működő, de külsőleg igen pontos mása. Sokan vannak, akik sajátos, igen profi alapanyagokból, egyedi technikákkal építik meg az elképzelt makettet. Talán ennél is többen vannak azok, akik az előre legyártott apró elemekből építési és festési leírás alapján dolgoznak. Ezek a speciális autó modell fajták nem mozognak, de ettől eltekintve nagyon precíz, élethű másai az igazinak.

A modellezés, ami Magyarországon is sokak izgalmas hobbija lett, valamilyen jármű kicsinyített, de működőképes másának megépítését takarja. Az autó modell fajtákat bizonyos méretarányokba lehet sorolni. Talán a legismertebbek közé tartozik az 1:72, az 1:48, az 1:35 és az 1:24. Sok olyan autó modell shop van Magyarországon, amelynek segítségével mindkét hobbinak hódolni lehet.