A hegymászó felszerelés életet menthet

Hegymászó felszerelés

A munkavédelmi előírások betartása nagyon fontos ahhoz, hogy ne szenvedjünk balesetet, ami a magasban végzett munka esetén könnyen az életünkbe is kerülhet.

Mindenképp oda kell figyelni, hogy a megfelelő hegymászó felszerelés kifogástalan állapotban legyen, amikor végezzük az alpintecnikai munkálatokat. Egy jó testhevedernek kényelmesnek kell lennie, hiszen nem mindegy, hogy milyen kikötőszárat és sokk elnyelőt használunk, de a karabinerek is legyenek biztonságosak, rozsdamentes anyagból, sisakok esetén pedig jó, ha szellőző nyílások találhatók rajta és állítható szíjjal rendelkezik. Ezeket a felszereléseket mind megtalálja nálunk, de csigákat és kocsikat, kikötési pontokat, blokkereket, hordágyakat, köteleket is vásárolhat.

A hegymászó felszerelés fontos elemei még a mászó és ereszkedő eszközök, valamint mentésre szolgáló kellékekkel is rendelkezésre állunk. Ha van valami, amin nem érdemes spórolni, akkor az az egészségünk megőrzése, amit mindenképp vegyük figyelembe, amikor a hegymászó felszerelés kiválasztásán, beszerzésén gondolkodunk!