Így tartsd karban láncfűrészedet!

Ranger USA láncfűrész

Általában az emberek megijednek, ha egy berendezés, készülék esetében a karbantartás esik szóba, pedig ez az elektromos és az üzemanyaggal működő szerkezeteknél nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megfelelően működjenek és biztonságosan lehessen alkalmazni.

Ráadásul a karbantartási feladatok általában nem is olyan bonyolultak, mint azt elsőre gondolnák, így egyáltalán nem kell tartani ettől. Például, ha szeretnéd, hogy a Ranger USA láncfűrész sokáig kifogástalanul üzemeljen és egészen biztosan ne okozzon sérülést sem neked, sem a környezetednek, akkor néhány dolgot muszáj elvégezned rajta.

A legfontosabb teendő a lánc ellenőrzése, amit akár minden alkalommal megtehetsz, mert nem tudni, hogy mikor sérül meg vagy használódik el annyira, hogy megnehezítse a munkát, esetleg veszélyt jelentsen. Ha azt látod, hogy a vágóélen jól észlelhető elváltozás van, illetve az előző használatkor úgy érezted, hogy nagyobb nyomóerőre volt szükség, netán a láncfűrész jobbra, balra húzott, akkor feltétlenül meg kell élezni.

Ezt egy speciális műhelyreszelővel is megcsinálhatod, de gyakorlat hiányában, jobb ha a Ranger USA láncfűrész egy szakértő kezébe kerül. Amennyiben kéred, ő a vezetőlap ellenőrzését, tisztítást és szükség esetén a cseréjét is végre tudja hajtani. Azonban, ha úgy véled, hogy ezzel Te is megbirkózol, akkor megvizsgálhatod és letakaríthatod róla a zsírt, illetve a port, utána a kopás mértékét is jobban meg tudod állapítani.

A Ranger Usa láncfűrész karbantartási lépéseiben mindezek után következik a fékszalag és lánckerék tisztítása, valamint a légszűrő ellenőrzése. A lánc és a láncvezető levétele után, egy kefével pucolhatod ki a fékszalag és a lánckerék körüli területeket. A Ranger USA láncfűrész légszűrőjét szintén meg tudod vizsgálni egyedül is, hiszen a burkolatot felemelve azonnal látszik, ha el van tömődve. Amikor leveszed, akkor vigyázni kell, hogy a karburátorba ne kerüljön porszem, így érdemes addig letakarni, amíg egy puha ecsettel kisepered a szűrőből a szennyeződéseket.