Téli gumi árak összehasonlítása egy helyen

A Gumidirekt weboldalán

Senki sem vitatja, hogy a rossz idő megérkezésével, sőt, már jóval előtte 1-2 héttel érdemes felszereltetni a téli abroncsokat. Amikor tartósan 7 Celsius-fok alá esik kint a hőmérséklet, annak muszáj megvennie a szettet, persze csak ha még nincs, esetleg a régi már rossz állapotban van. A Gumidirekt weboldalán egy helyen összehasonlíthatja az akciós téligumik árait.

Ennek köszönhetően igazán gyorsan megtalálható azt a termék, amelyik egyszerre magas minőségű és reális árú. Természetesen, ha így sem boldogul, kérje bátran a szakavatott csapat segítségét, akik mindenben állnak a rendelkezésre! Viszont az már más dolog, hogy télen milyen mérettel bíró gumi jöhet szóba.

Rengetegen úgy vélik, hogy jobb a nyári fajtáknál 1 mérettel keskenyebb gumiabroncsok felszerelése. A szakértők szerint ez jó ötlet lehet, bizonyos dolgokat észben tartva. Ugye decemberben, januárban és februárban legtöbbször a sofőr a letakarított, jellemzően latyakos utakon vezet.

Az ilyen útviszonyok mellett, valóban jobb a keskenyebb abroncsok felszerelése, mert a méretből eredő nagyobb felületi nyomás következtében, a gumi könnyebben kidolgozza maga alól a vizet. Viszont a hozzáértők arra felhívják a figyelmet, hogy a száraz utakon a szélesebb abroncsoknak mindenképpen jobb a tapadása.

Ezért nyáron a keskenyebbek nem fognak beválni, főleg azoknak, akik szeretnek gyorsabban menni és nem félnek a száguldástól. Azt sem szabad elfelejteni, hogy aki síelni jár a járgányával, ahol néha összefut az ember hólepte utakkal találkozik, ott szintén a szélesebb abroncs garantálja a jobb biztonságot, hiszen kevésbé ássa el az autó magát és persze a szélesebb futófelületnek hála, adva lesz a jobb vonó- és fékezőerő.

Végezetül, azt mindig szem előtt kell tartani, hogy az eredetitől eltérő méretekről minden esetben szükséges tájékozódni a kézikönyvében. Ha ez nem oldható meg, akkor igenis érdemes kikérni a Gumi Direkt cég csapatának a véleményét, akik mindenben segíteni tudnak az ügyfeleknek, a tökéletes megoldás megtalálásában.